Ghid de calcat: Cum sa calci corect camasi si pantaloni?

Ghid de calcat: Cum sa calci corect camasi si pantaloni?

Ghid de calcat: Cum sa calci corect camasi si pantaloni? Calcare Haine

Hainele curate, proaspat calcate si bine ingrijite te fac sa te simti si sa arati minunat. In teorie, calcarea este usoara si nu implica prea mult efort, dar atunci cand vine vorba de a pune in practica lucrurile se complica, ceea ce ii face pe multi sa amane pur si simplu momentul.

Totusi, teama apare atunci cand trebuie sa calci rochia sau o camasa preferata ,dintr-un material pretios? 

Poti apela oricand la serviciul de calcatorie pentru calcarea fara efort a camasilor si a pantalonilor.

Calcatul are cateva elemente de baza ce merita retinute . Cu siguranta nu trebuie sa fii expert sau un profesionist pentru a calca perfect. Tot ce ai nevoie sunt cateva sfaturi si tactici care te vor ajuta sa nu iti strici rochia sau camasa preferata.

Calcarea unui anumit tip de tesaturi necesita o atentie sporita, in caz contrar, ti-ar putea distruge articolul vestimentar preferat.

Iata cateva sfaturi pentru calcarea ideala:

  •  Adaptarea temperaturii in functie de material este cea mai importanta, deoarece calcarea hainelor din matase necesita ingrijire si atentie deosebita fata de a hainelor din bumbac.
  • De asemenea, trebuie sa va asigurati ca fierul dvs. de calcat este perfect functionabil si eficient pentru toate tesaturile si hainele.
  • Pulverizarea cu apa poate fi o alta metoda dovedita eficienta de a elimina aceste cute sau urme nedorite pe hainele noastre.

Cum calcam in mod corect o camasa ?

  1. In mod cert, cel mai bine este sa incepem cu manecile camasii. Astfel acestea pot atarna pe langa masa de calcat, fara a se sifona,in timp ce calcam restul camasii
  2. Urmatorul pas este sa deschidem nasturii mansetelor, astfel se pot calca cu usurinta si fara urme.
  3. La fel ca si mansetele, gulerul necesita si el atentie sporita atunci cand il calcam. Aceste trebuie calcat intai deschis, apoi pliat, pentru a avea forma ideala atunci cand imbracam camasa.
  4. Dupa ce am terminat de calcat aceste detalii ale camasii, continuam cu restul tesaturii, calcand pe fata si pe dos.

Tinand cont de acesti simpli pasi, obtineti camasa perfect calcata!

Cum calcam in mod corect o camasa ?

In general, nu calcam pantalonii, ci ii presam. Aburul si presarea usoara sunt cele care vor face treaba corect, mai degraba decat miscarea si caldura in sine.

  1. Trebuie sa asezam pantalonii pe masa de calcat, sa-i aliniem in mod egal, ca sa-i putem calca in mod corect.
  2. Este important sa acordam atentie cusaturilor pentru ca pantalonii sa se aseze cat mai bine atunci cand ii purtam.
  3. Pentru pantalonii cu dunga, trebuie sa avem grija ca aceasta sa fie chiar pe mijlocul piciorului si sa isi pastreze linia dreapta de sus pana jos.

 

 

Calcarea poate fi usoara atunci cand tineti cont de cateva sfaturi si tehnici. Desigur, pentru unii ar putea parea dificil, dar atunci cand exersati si puneti in practica aceste tactici, va puteti calca cu usurinta toate tipurile de haine si nu doar a camasilor si a pantalonilor.

In caz contrar, puteti opta oricand la o calcatorie profesionala si sa lasati toata treaba pe mana unor persone specializate in domeniu.